Sjokoladeganache makroner

03.02.2021

Disse nydelige sjokolademakronene, har et himmelsk, silkemykt sjokoladefyll! De smelter i munnen og er rett og slett bare helt fantastiske. Og det bedte av alt, er at av fyllene jeg har oppskrift på er dette det enkleste og ikke minst billigste fyllet å lage.

For selve makronoppskriften trykk på knappene under, her har jeg den gamle oppskriften og den nye - Idiotsikre oppskriften! De har ulike ingredienser, så sjekk ut hva du har eller kan skaffe og velg den du vil, men anbefaler den idiotsikre om du er en perfeksjonist og ikke er en veldig erfaren makron baker. 

FREMGANGSMETODE

Brekk opp sjokoladen i biter, og ha den i en liten kasserolle.

Hell i fløten.

Varm sjokoladen og fløten til all sjokoladen er smeltet.

Ta kasserollen av platen.

Rør til du har en helt jevn og silkemyk blanding. Det skal ikke være noen antydninger til klumper eller korn i sjokoladen. Da må du fortsette å røre. Jeg rører bare med en slikkepott. Om du ikke får blandingen silkemyk, kan du varme den litt opp igjen.

Når blandingen er glatt og silkemyk, heller du den over i en skål og setter den i kjøleskapet for å kjøle seg ned.

Ta ut ganachen når den er kald, den kan godt stå over natten. Visste du at sjokolade ganache holder seg opptil 1 uke i kjøleskapet, og enda lengre i frysren? 

La ganachen komme til romtemperatur og mykne før neste steg.

Pisk opp ganachen med en håndmikser, for å piske den opp. Ganachen vil da endre farge og bli lysere, og den vil ha en konsistens som sjokolade mousse. 

Om du ikke får den pisket silkemyk, da den er for hard eller korner seg, så kan du varme litt fløte og ha den varme fløten oppi. For så å piske den igjen.

Fargene jeg har brukt i disse makronene er fra Progel og er Poppy, Burgundy og Claret, og silikonmatten med hjerter er fra Silikonmart. Alt dette får du kjøpt på Slikkepott!