Franske Makroner - idiotsikker

09.10.2021

Jeg har allerede en annen oppskrift på makroner, som veldig mange er fornøyde med, men på disse makronene har jeg irritert meg over at de ikke blir helt perfekte.. Det blir litt store føtter og jeg vet at noen sliter med å få de helt fulle. Derfor har jeg prøvd meg frem og tilbake på nye oppskrifter og har endelig kommet frem til en som blir 100% vellykket HVER eneste gang. Man er aldri helt utlært med bakverk, og i alle fall ikke makroner!

Denne oppskriften inneholder både eggehvitepulver og cream fix/cream of tartar, dette hjelper å holde marengsen stabil og gjør at makronene blir fullere. Du får både eggehvitepulver og cream of tartar hos slikkepott, link lengre ned! Oppskrift på hjemmelaget mandelmel ligger i knappen under, eller du kan kjøpe ferdig, det viktigste er at det ikke er fettredusert. 

INGREDIENSER

  • 160g eggehvite
  • 170g sukker
  • 3g eggehvitepulver
  • 2g cream fix / cream of tartar
  • 200g mandelmel
  • 150g melis

FREMGANGSMÅTE

Start med å legge silikonmattene i kjøleskapet, dette hjelper slik at porene i mattene lukker seg. Det gjør at makronene slipper helt og enkelt av matta.

Mål opp alt du skal bruke, slik at det er klart.

Pisk eggehvitene til de danner et skum, jeg pleier å ha i fargen påc dette stadiet. Jeg bruker Progel sine farger, og disse får du kjøpt hos Slikkepott, se link lengre ned.

Ha i sukkeret, eggehvitepulveret og cream fix/cream of tartar i skummet en ts av gangen. 

Pisk dette til en stiv og flott marengs.

Sikt melisen over mandelmelet, om mandelmelet ikke er klumpete, trengs det ikke å siktes.

Ha det tørre i marengsen, og "kutt" i røren med en slikkepott til du ikke ser mer av det tørre. Deretter skraper du en runde i bollen med en slikkepott og snur røren rundt seg selv. Jeg gjør dette helt til røren har den konsistensen jeg ønsker. Konsistensen skal være som lava, jeg lar røren få 10 sekunder på seg for å se om den glir inn i seg selv igjen. Den skal ikke være helt glatt, for da har du rørt litt for lenge. 

Ha over i en sprøytepose med rund tupp.

Sprøyt ut på silikonmatter eller på bakepapir.

La makronene tørke i ca 30 minutter, det skal dannes en hinne på makronene slik at de ikke sprekker opp i ovnen.

Stekes på 140 C varmluft i 19-20 minutter, kommer an på ovnen din.

Fylles med ditt favoritt fyll!

Lagres i fryseren, anbefaler å ha de i fryseren i 24 timer eller kjøleskapet i 48 timer før de spises. Dette er for at makronen skal modnes og fyllet sette seg ordentlig, da får makronen den riktige konsistensen!