Makroner - grunnoppskrift

12.11.2019

Makroner. Alle elsker makroner. Hvis du ikke liker makroner, så er det fordi du ikke har smakt den rette for deg. Det er kun fantasien som setter grenser for hva slags makroner du kan lage, både i smaken og utseende. Så her er det bare å være kreativ!

Jeg har prøvd meg frem og tilbake på forskjellige oppskrifter og tilslutt så fant jeg frem til en selv, som passet meg og min ovn bra. For makroner er noen små delikate og skjøre småkaker. 

Nederst ligger det filmer av hele prosessen med makronbakingen! Følg meg på instagram @sweetbyjossis for flere filmer og bilder.

Vil du lage eget mandelmel? Trykk på knappen under for å komme direkte til fremgangmetoden for å lage mandelmelet hjemme.

INGREDIENSER

  • 200 gr eggehvite
  • 260 gr sukker
  • 260 gr melis
  • 270 gr mandelmel

FREMGANGSMETODE

Hell eggehvitene og sukkeret i bakebollen, pisk i 6 minutter, om du ikke har en kraftig bakemaskin, kan det være du må piske så lenge som i 10 minutter. Dette er fordi da blir marengsen pisket nok til at den ikke hever i ovnen. Så dette er viktig.

Sikt så melisen og mandelmelet sammen, om du velger å bruke mandelmel fra butikk eller om du lager det selv, så er fremgangsmåten den samme. 

Når marengsen er ferdig, så har du ønsket farge i marengsen og sikter melisen og mandelmelet inn i røren. Det er nå du skal vende røren sammen, IKKE røre eller piske. (Det er viktig at fargen kommer i før vendingen begynner, da du ikke kan vende inn fargen etterpå. Du kan også ha i fargen når du pisker marengsen.)

Vend forsiktig med en slikkepott, det er dette som heter macaronage. Når røren oppfører seg som flytende lava, og du kan lage et uavbrutt 8-tall med røren som henger ned fra slikkepotten, og dette 8-tallet forsvinner innen 30 sekunder, da er røren ferdig. 

Ha røren i sprøyte pose med rundt tipp, og sprøyt i vei. Hvis du ikke har silikonmatter kan du lage de på vanlig bakepapir, tell da sekunder når du sprøyter ut for å få de så like som mulig.

Har du silikonmatte så fyller du den innerste ringen, så skal den ytterste fylles av seg selv når du "tapper" brettet 20 ganger. 

Du må slippe bakebrettet hardt i benkeplaten ca 20 ganger for at alle luftbobler skal slås ut av røren. 

La makronene tørke i ca 15-20 minutter før du steker dem. Dette er fordi makronene skal få en hinne.

Stek dem på 150 grader varmluft midt i ovnen i 14 minutter. Sjekk makronene, noen ovnener trenger lengre tid da de steker ulikt! 

 Oppskriften gir ca 100 ferdig fylte makroner, altså 200 skjell. Du kan selvfølgelig halvere oppskriften om du ikke trenger så mange, men de forsvinner alltid veldig fort!

I makronene jeg lager bruker jeg Progel sine pastafarger, disse sørger for en vibrant, intens farge med minimalt med pasta. De er også praktiske da de kommer på tube og derfor sparer deg for mye søl! Disse kjøper jeg på Slikkepott, og på Slikkepott har de ALT du trenger til å lage perfekte makroner, alt fra silikonmatter, sprøytepose og tupper.