JULEOPPSKRIFTER

Pepperkaker

19.12.2021

Pepperkaker har vi alltid i julen, ofte ferdigkjøpte på butikken. Men hjemmelagde smaker så mye bedre! Om du vil ha myke pepperkaker pisker du smør og sukker til en smørkrem først, hvis du vil ha sprø pepperkaker, perfekte for pepperkakehus eller til å dekorere følger du oppskriften under. Jeg har brukt pepperkaker former fra Slikkepott.no, følg...

Julecookies

10.12.2019

I disse deilige julecookiesene som er basert på Bestemor Kleivas Berlinerkrans oppskrift, er myke i midten og er et fantastisk innslag på julebordet!

Som dere ser så går Bestemor Kleiva igjen her på siden med sine juleoppskrifter! En must til jul er berlinerkranser! Noen stusser over oppskriften til disse, men jeg lover det er riktig, og det blir deig til slutt!

Jeg liker å eksperimentere med oppskrifter, og finne mine egne. Men dette gjelder ikke når det kommer til de trygge gode julekakene! Her er det Bestemor sine oppskrifter som gjelder!

Sarah Bernard

30.11.2019

Det er 1.søndag i advent, julestjernene er hengt opp og tent i vinduet, adventslysene står klare til å tennes i kveld og røkelsen fyller rommet med juleduft! Sarah Bernard er noe alle kjenner igjen til jul, men helt ærlig så er disse så gode at man kan lage dem året rundt!

Brente mandler

12.11.2019

Hva er sier ikke mer jul og julemarked enn brente mandler? Den følelsen man får når man hører knasingen når man spiser årets første brente mandel er nydelig!

Temperaturen kryper seg ned forbi 0 grader, snøen laver ned og det bugner med julepynt og julekaker i butikkene. Jeg elsker jul, så det skal ikke så mye mer enn det til før jeg kommer i julestemning. Så her er julemusikken på og baksten på kjøkkenet får et om ikke julete preg, hvertfall et vinter preg.

Dette er en annen variant av snømann marengsen. Disse er små og enkle i formen, akkurat passe stor til en munnfull. De gjør seg godt på et barnebursdagsbord eller som pynt i pepperkakelangsbyen. Eller hva med å lage disse på juleverkstedet med barna? Ja, for så enkle er de at barna kan lage dem selv!

Karamellsaus

12.11.2019

Hvor deilig er det ikke med litt varm karamell saus på isen? Kanskje du liker kaffe med litt karamellsmak? Eller skal du lage karamellmakroner? Da er dette sausen for deg!

Jeg er i skikkelig julestemning og noe av det beste jeg vet er karameller, salte karameller. Med denne oppskriften er du garantert til å lykkes!