JULEOPPSKRIFTER

en-Julecookies

15/07/2020

I disse deilige julecookiesene som er basert på Bestemor Kleivas Berlinerkrans oppskrift, er mye i midten og er et fantastisk innslag på julebordet!

Som dere ser så går Bestemor Kleiva igjen her på siden med sine juleoppskrifter! En must til jul er berlinerkranser! Noen stusser over oppskriften til disse, men jeg lover det er riktig, og det blir deig til slutt!

Jeg liker å eksperimentere med oppskrifter, og finne mine egne. Men dette gjelder ikke når det kommer til de trygge gode julekakene! Her er det Bestemor sine oppskrifter som gjelder!

Det er 1.søndag i advent, julestjernene er hengt opp og tent i vinduet, adventslysene står klare til å tennes i kveld og røkelsen fyller rommet med juleduft! Sarah Bernard er noe alle kjenner igjen til jul, men helt ærlig så er disse så gode at man kan lage dem året rundt!

Hva er sier ikke mer jul og julemarked enn brente mandler? Den følelsen man får når man hører knasingen når man spiser årets første brente mandel er nydelig!

Temperaturen kryper seg ned forbi 0 grader, snøen laver ned og det bugner med julepynt og julekaker i butikkene. Jeg elsker jul, så det skal ikke så mye mer enn det til før jeg kommer i julestemning. Så her er julemusikken på og baksten på kjøkkenet får et om ikke julete preg, hvertfall et vinter preg.

Dette er en annen variant av snømann marengsen. Disse er små og enkle i formen, akkurat passe stor til en munnfull. De gjør seg godt på et barnebursdagsbord eller som pynt i pepperkakelangsbyen. Eller hva med å lage disse på juleverkstedet med barna? Ja, for så enkle er de at barna kan lage dem selv!

Jeg er i skikkelig julestemning og noe av det beste jeg vet er karameller, salte karameller. Med denne oppskriften er du garantert til å lykkes!

Caramel Sauce

17/06/2020

How delicious is it not, with a little hot caramel sauce on ice cream? Maybe you like coffee with a little caramel flavor? Or should you make caramel macarons? Then this is the sauce for you!